Κυριακή 14 Απριλίου 2024

«Κλικ στην Ιστορία: προσεγγίζοντας την ελληνική και παγκόσμια Ιστορία μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα»

Τη Δευτέρα, 9 Απριλίου, οι μαθητές των Τμημάτων Α1, Α6 και Β1 συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Κλικ στην Ιστορία: προσεγγίζοντας την ελληνική και παγκόσμια Ιστορία μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα», με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Βαρούχα Μαρία. 
Οι μαθητές συνάντησαν διαδικτυακά τον κύριο Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, φωτορεπόρτερ του Associated Press από το 1964 έως το 1997. Ως φωτορεπόρτερ ενός από τα σημαντικότερα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ήταν παρών σε όλα τα ιστορικά γεγονότα του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κύριος Σαρρηκώστας πρόβαλε φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο και αφηγήθηκε στους μαθητές τα βιώματά του από τα γεγονότα που απαθανάτισε: τη δικτατορία στην Ελλάδα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τις ένοπλες συρράξεις στη Μέση Ανατολή, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα χαρακτηριστικά του τυραννικού πολιτεύματος, τον ρόλο των ΜΜΕ στην εδραίωση της δημοκρατίας, τα διαχρονικά στοιχεία του πολέμου, την ευθύνη των πολιτών για τη διαφύλαξη της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Τον ευχαριστούμε θερμά.