Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Συζητώντας για το bullying...

Μαθητές του Α4 του ΓΕΛ Γαζίου με συνοδούς καθηγητές, την κ Καλαϊτζάκη Ειρ. και την κ Κωτίδου Φ., είχαν την ευκαιρία, ύστερα από πρόσκληση, να συμμετάσχουν στη διαδραστική εκδήλωση με θέμα την ενδοσχολική βία που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθεάτρο «Αστόρια», την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Επρόκειτο για μία εκδήλωση με τίτλο «ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΦΕΛΗΣ»  που συνδιοργάνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού με την Περιφέρεια Κρήτης. Με την παρουσία και τις παρεμβάσεις τους στήριξαν τη δράση ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ Κ. Γιαννόπουλος, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ Σ. Αρναουτάκης, οι αντιπεριφερειάρχες κ Ν. Συριγωνάκης, κ Γ. Μηλάκη και η κ Ε. Μαράκη, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ Εμμ. Καρτσωνάκης, καθώς και άλλα στελέχη εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου, όπως και εκπρόσωποι του ΚΕΔΑΣΥ. Ωστόσο τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι συμμετέχοντες μαθητές που με αφόρμηση μια ταινία μικρού μήκους («Οι σκέψεις της Νεφέλης») με θέμα το  bullying, κατέθεταν τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις αλληλεπιδρώντας με τους ειδικούς – ψυχολόγους.

Ως ενδιαφέρον επιστέγασμα αυτού του project  προέκυψε η σκέψη ότι θα ωφελούσε να αναπτυχθούν μαθητικά δίκτυα διαμεσολάβησης με σχετική κατάρτιση των εμπλεκόμενων μαθητών και εκπαιδευτικών από ειδικούς.

Με αυτή την ιδέα στη φαρέτρα μας, μπορούμε να σχεδιάσουμε τις ευθύνες μας για τη νέα χρονιά!